DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

No és una trucada del servei tècnic de Microsoft, és una estafa per injectar codi maliciós al teu equip.

Com actuar i protegir-te:

Hem parlat diverses vegades d'aquest succés, el qual va per ratxes i cada pocs mesos tornem a veure que la gent segueix rebent aquest tipus de trucades. Ens referim a les estafes telefòniques que comencen fent-nos creure que vénen des del servei tècnic de Microsoft. 

La repercussió d'això ha estat tal, que fins i tot des de Microsoft han alertat els usuaris amb mesures per fer front a aquest tipus de trucades. El que cal tenir clar és, com és lògic, no donar cap mena d'informació nostra.

Microsoft no contactarà amb nosaltres si no ens hi hem comunicat abans.

La trucada comença amb el ciberdelinqüent fent-se passar per un tècnic de Microsoft. Aquest individu assegura que hi ha 'hackers utilitzant la IP del nostre ordinador' i que 'solucionaran'. Després, comenten que ens donaran una sèrie de passos per solucionar el problema. No us deixeu enganyar, entre els passos hi ha instal·lar un programa al nostre ordinador que contingui codi maliciós i injecti codi per prendre el control del nostre PC.

Si decidim continuar la trucada i no seguim els passos que ens indiquen, el més probable és que es posin agressius o ens pengin. En aquests casos, abans de res, no perdre la calma i intentar seguir les nostres recomanacions.

Des de la pròpia web de Microsoft fan insistència en el següent: "Microsoft no envia missatges de correu ni fa trucades de telèfon que no hagis sol·licitat per demanar informació personal o financera, ni per proporcionar suport tècnic per reparar l'equip. Qualsevol comunicació amb Microsoft haurà de ser iniciada per vostè”. Això cal tenir-ho en compte des del primer moment. I és que tal com han esmentat, Microsoft mai no ens farà una trucada si no hem estat nosaltres els que haguem contactat amb ells prèviament. La companyia mai no ens exigirà res d'aquesta manera, i per tant, si rebem aquesta trucada, caldrà desconfiar-ne.

El millor que podem fer és denunciar el cas.

Si volem contribuir que aquest tipus de successos no tornin a passar, el millor que podem fer és recopilar tota mena d'informació que se'ns presenti a la trucada, és a dir, preguntar d'on truquen, noms i altres. Encara que el més probable és que acabin penjant. Després de la trucada, sempre podem contactar amb la policia per denunciar el cas.

Una altra de les opcions que tenim per denunciar aquesta trucada és contactar directament amb Microsoft, ja que des de fa un temps hi ha una plataforma oficial per informar davant aquest tipus de denúncies. 

Recordeu sempre no donar cap mena d'informació personal ni bancària.