DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

Entres al teu banc per Internet? Evita aquests errors:

Hi ha determinats serveis en línia que poden ser més sensibles en cas de patir algun atac informàtic. Un exemple clar entrar al banc a través d’Internet. Per això en aquest article explicarem 5 errors que has d’evitar per no tenir problemes. L’objectiu és evitar atacs que posin en risc les dades personals, evitar intrusos al compte i poder fer pagaments, transferències o simplement consultar el saldo amb total seguretat.


Quins errors evitar en fer servir el banc en línia:

Quan us connecteu al banc per Internet, és fonamental no cometre errors. És una cosa que cal evitar tant si et connectes des del mòbil com si ho fas des de l’ordinador. En tots dos casos pots patir atacs informàtics i és essencial fer les coses correctament. Evita aquests errors comuns.


Utilitzar una mala clau d’accés:

El primer error és fer servir una mala clau d’accés. Encara que sigui el més important de tot, la veritat és que continua sent una fallada molt comuna. No només passa a l’hora de fer servir el banc per Internet, sinó també qualsevol altre servei en línia on haguem de registrar-nos. En molts casos utilitzem contrasenyes senzilles, que podem recordar. Fins i tot solem fer servir una mateixa clau que ja utilitzem en un altre lloc.

El nostre consell és utilitzar una contrasenya que sigui fiable, única i que compti amb tot el necessari perquè protegeixi de debò. És essencial que tingui números, lletres (tant majúscules com minúscules) i altres símbols especials. Això us ajudarà realment a evitar intrusos.


Tenir l’aplicació sense actualitzar:

Un altre error és fer servir el programa del banc sense estar actualitzat.

Això pot ser un problema important, ja que potser té alguna vulnerabilitat que pugui ser explotada per un atacant. Necessites tenir sempre la darrera versió disponible i així aconseguir que funcioni bé i a l’hora que estigui protegida l’aplicació.

Això és una cosa que has de fer també si entres al banc a través del navegador, com ara Chrome o Firefox. No facis servir programes que puguin estar desactualitzats perquè podria suposar un risc important.


Utilitzar un dispositiu desprotegit:

També us haureu d’assegurar d’estar utilitzant un dispositiu segur i protegit. Tant se val si utilitzes el mòbil per entrar al banc o ho fas a través de l’ordinador. És essencial que comprovis que el sistema està protegit, que no hi ha codi maliciós que pugui robar les teves claus del banc i entrar sense el teu permís.

És fonamental que utilitzis sempre un bon antivirus. Hi ha molts disponibles. Per exemple per a Windows pots fer servir el mateix Microsoft Defender, però també d’altres com Avast. Igualment, és essencial tenir el sistema actualitzat per corregir qualsevol problema que hi pugui haver.

Descarregar el programa de qualsevol lloc:

Aquesta fallada és molt important que no la cometis. Quan instal·les el programa del teu banc, és imprescindible que el descarreguis des d’un lloc segur. D’aquesta manera t’assegures d’estar instal·lant una aplicació real, que no ha estat modificada només per robar les contrasenyes o posar en risc la teva seguretat.

Podeu anar directament a la pàgina web oficial del banc i descarregar-lo des d’allà, però també utilitzar botigues d’aplicacions segures com Google Play o Apple Store. En aquests llocs hi passen un filtre abans.


Entrar des de links externs:

Un dels problemes de seguretat més importants en utilitzar comptes bancaris és el Phishing. Sol arribar a través del correu electrònic, però també amb un simple SMS. Aquí el que fan és enviar un link maliciós perquè entrem al compte. Però és clar, realment les dades les estem enviant als atacants.

Per això és imprescindible que entris al banc directament des de la web a través del navegador o des de la seva aplicació. No entris mai des d’un suposat enllaç del banc que t’ha arribat per e-mail o SMS perquè és un parany.

En definitiva, aquests són els errors principals que has d’evitar en utilitzar el banc en línia. És igualment imprescindible evitar el robatori de targetes bancàries, ja que hi ha molts atacs que també poden afectar.