DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

PLC vs Fibra òptica plàstica: quina triar a casa.

La fibra òptica plàstica és una molt bona opció per cablejar casa nostra i gaudir duna connexió a Internet ràpida, sense talls i des de qualsevol lloc. Aquest tipus de tecnologia ens permetrà introduir el cable de fibra POF als mateixos conductes dels cables elèctrics, sense tenir problemes amb interferències provocades per aquests. Quan val la pena posar fibra POF a casa? És millor utilitzar dispositius PLC per portar Internet a qualsevol racó de la casa? Avui a Ramon Bergadà veurem en quins casos val la pena una opció o una altra.
Utilitza fibra òptica plàstica en aquests casos:

La fibra òptica plàstica és una tecnologia que cada cop és més popular entre els usuaris que volen aconseguir altes velocitats d'Internet a qualsevol punt de la casa. Aquesta tecnologia ens permet poder passar un cable de fibra flexible a través del cablejat elèctric convencional, però sense tenir cap mena d'interferències com sí que passaria amb els cables de xarxa Ethernet de coure. Un dels dispositius haurem de col·locar-los a prop del router, i connectar-lo a aquest via cable de xarxa Ethernet. L'altre dispositiu el podem connectar allà on anem a portar el cable, i connectar un PC via cable i fins i tot un node WiFi Mesh per gaudir de connectivitat sense fils.

Aquesta tecnologia és ideal per als casos següents:

    Si casa teva no està cablejada amb cable de xarxa Ethernet prèviament, i vols cablejar per portar connexió a qualsevol lloc a una gran velocitat, és una molt bona opció.
    Si necessiteu passar cablejat pels conductes dels cables elèctrics, aquesta tecnologia no patirà cap tipus d'interferència ni diafonia.
    Vols aconseguir velocitats reals de fins a 1Gbps simètric des de qualsevol punt de la casa.

Tot i això, la part negativa d'aquesta tecnologia és el preu dels kits, tant els dispositius que transformen el senyal elèctric en llum com també el cablejat és molt més car que l'habitual cable de xarxa Ethernet, però, tindrem una latència i jitter mínims. Per descomptat, si no tens conductes buits a casa teva per passar cable de xarxa, i has de fer servir els conductes per on passen els cables elèctrics, aquesta opció d'usar fibra POF és ideal per a tu.

Avui dia hi ha kits que disposen de diverses sortides, per cablejar diverses habitacions simultàniament, i fins i tot hi ha switches gestionables amb ports per a fibra POF, el problema és el seu preu que és realment elevat.

Millor els PLC en aquests escenaris:

Els dispositius PLC o Powerline són una alternativa molt interessant a determinats escenaris. En comparació amb la fibra POF, són clarament pitjors en tots els sentits, i és que tindrem una menor velocitat real de la connexió, una major latència i un jitter més elevat.


No obstant això, és possible que us interessi comprar aquests dispositius perquè té punts forts molt interessants:

    Instal·lació molt més fàcil, és connectar el dispositiu i automàticament sincronitzaran entre ells per proporcionar-nos connexió. No cal passar un cable de fibra per conductes, tallar, connectar i comprovar que tot funciona correctament.
    Més barat, uns bons PLC ronden els 200€ aproximadament, encara que hi ha models amb una millor qualitat-preu que ronden els 120€ aproximadament.

Tal com podeu veure, els Powerline també tenen un nínxol de mercat molt important, on els usuaris no volen complicar-se gaire la vida i volen una connexió totalment Plug&Play, a més, hem de tenir en compte que són més barats que els kits de fibra òptica plàstica .