DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

Les teves dades personals surten a Google?

La privadesa és un dels aspectes més importants quan naveguem per Internet. En molts casos les nostres dades personals es poden veure compromeses. Fins i tot veiem que en fer una cerca del nostre nom o DNI, apareixen molts resultats a Google. Ara podrem rebre'n una alerta. En uns mesos Google ens notificarà si hi ha informació personal a les cerques. La idea és que els usuaris puguem enviar una sol·licitud per eliminar aquests resultats.e


Google dirà si les dades personals surten a cerques.

Segur que mai has tingut la curiositat de posar el teu nom i cognoms a Google per veure què surt. És possible que hagis vist pàgines que ni sabies que tenien les teves dades. Potser vas participar en alguna convocatòria pública, en alguna cosa relacionada amb la universitat o simplement perquè vas posar les teves dades a alguna pàgina. Tot això pot aparèixer als cercadors i qualsevol podria veure-ho.

La idea de Google és notificar això als usuaris. És una cosa que implementaran en els propers mesos i estarà disponible a principis de 2023. Ens dirà si la nostra informació personal apareix a cerques. Per exemple, podrem veure si apareix el nostre número de telèfon, correu electrònic, adreça de casa, etc.

Aquesta nova eina estarà disponible per a tothom i acaba de ser anunciada per part de Google. Tot i que aquesta eina per veure resultats personals en cerques ja s'està implementant i permet que un usuari enviï sol·licitud per eliminar resultats on apareguin dades personals, la idea és també informar-ne directament.

Des de la companyia indiquen que és una cosa que es podrà configurar. És a dir, potser hi ha alguna persona que us interessi que les vostres dades personals estiguin a Google. Per exemple, algú amb reconeixement públic, un empresari, etc. Els usuaris podrem configurar per rebre o no aquestes alertes.

El contingut no s'elimina.

Heu de tenir en compte que encara que envieu una sol·licitud a Google en cas que apareguin dades personals, el contingut no s'elimina. És a dir, si es tracta per exemple d'una pàgina web on surt la vostra adreça de correu o número de telèfon, Google no pot eliminar aquest contingut; el lloc web continuarà existint. Sí que eliminareu els resultats de cerca perquè no apareguin.

Què podem fer a nivell d'usuari per evitar que les nostres dades es filtrin a la xarxa? Una cosa essencial és evitar donar més informació de la necessària. No comparteixis dades personals com l'adreça, el correu electrònic o el número de telèfon a través de xarxes socials. Tampoc no facis pública aquesta informació en fòrums oberts o en comentaris de pàgines web.

En molts casos, les dades personals es filtren per errors dels usuaris. Simplement per publicar contingut que no devem, aquesta informació pot acabar en males mans. És important evitar cometre errors i mantenir sempre la privadesa, a més de tenir protegits els equips informàtics.

Cal tenir en compte que fins i tot les metadades dels fitxers afecten la privadesa. És important sempre mantenir el sentit comú i anar amb compte amb què pugem a la xarxa, ja que podria contenir informació personal.