DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

Reiniciar el teu router és bo, només si saps fer-ho

Quan un dispositiu no funciona bé, el primer que fem és reiniciar-lo. Per exemple, l'ordinador o el mòbil. Tot i que el router és un aparell dissenyat per poder estar setmanes connectat sense problemes, la veritat és que de vegades pot ser necessari reiniciar-lo. Ara bé, ho fem correctament? En aquest article en parlarem. Et explicarem per què és possible que estiguis reiniciant malament el router i això no t'ajuda.

Reiniciar el router, però fes-ho bé.

Podem dir que el router actua com un ordinador. Té una CPU, memòria i un sistema per poder funcionar. Si es satura, si algun procés es queda enxampat o apareix algun error, un simple reinici pot ser molt útil. No és normal, ja que hauria de funcionar sense problemes durant setmanes, però és una cosa que sí que pot passar. Especialment si utilitzes un router més antic, és més probable que necessitis reiniciar de tant en tant perquè funcioni el millor possible.

Però reiniciar un router no és simplement apagar-lo i encendre'l. No és com reiniciar un mòbil o un ordinador. Si vols reiniciar correctament, és important que el router s'apagui del tot. I això ho aconsegueixes si aguantes 20-30 segons amb l'aparell totalment apagat abans de tornar-lo a encendre.

En aquest procés, en mantenir-lo apagat del tot és quan t'assegures que el sistema s'ha reiniciat correctament. Quan ho encens, cadascun dels processos del sistema per poder funcionar el router es tornen a iniciar. Això és el que permet solucionar certs problemes que hi pugui haver.

Per tant, si tens algun problema de connexió, per exemple si la velocitat no és bona o en connectar molts aparells veus que es satura, reiniciar-ho pot ser la solució. Però fes-ho bé i mantingues l'aparell apagat aquests 20-30 segons perquè torni a iniciar de zero tots els processos i solucionar errors.