DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

Consells de Ciberseguretat per les teves Vacances

Segurament les teves vacances estan a punt de començar. Ja estàs repassant mentalment si ho tens tot a punt: vol, hotel, banyador, xancletes, una bona llista de llocs que visitar, restaurants als que vols anar a sopar, plans amb la família i els amics…

A Ramon Bergadà volem que gaudeixis d’aquest temps de relax de forma segura i tranquil·la, així que t’hem preparat els tips de Ciberseguretat que has de seguir abans, durant i després de les vacances.

Per a que puguis gaudir d’un EstiuCibersegur

Assegura els teus arxius imprescindibles

Revisa que tots els teus arxius i documents d’ús diari es trobin guardats en carpetes del servidor, ja que així comptaràn amb còpies de seguretat programades. D’aquesta manera t’asseguraràs que, al tornar, tot segueix estant just tal com ho vas deixar.

El teu disc dur extern, fora de perill

Si estàs seguint la regla 3-2-1 de còpies de seguretat , recorda no deixar la teva còpia offline en les mateixes instal·lacions del CPD. Davant un robatori o incendi al servidor, elimines la possibilitat de pèrdua definitiva de dades.

Actualitza’t abans d’acomiadar-te de tots

No realitzar les actualitzacions del software que recomana el fabricant pot deixar una porta oberta a vulnerabilitats. Abans d’anar-te’n, realitza totes les actualitzacions del sistema que tinguis pendents; i a l’arribar de vacances, revisa les que tinguis pendents i aplica-les com a primer “to do” de la teva tornada.

No piquis davant un atac de phishing

Encara que sigui estiu, els ciberdelinqüents segueixen a l’aguait i pots rebre un atac de phishing en qualsevol moment. Si reps un correu sospitós sobre un canvi de contrasenya urgent o un pagament a un proveïdor que no pot esperar, ¡alerta! Encara que vingui d’un contacte conegut, es pot tractar d’una suplantació d’identitat. Comprova la direcció del remitent i, davant qualsevol dubte, no obris ni responguis al missatge.

Prohibit accedir al teu correu des de xarxes públiques

Segurament el teu hotel o apartament de vacances compti amb una xarxa wifi pública. Si (per desgràcia) has d’accedir al teu correu corporatiu o consultar documents de l’empresa durant les vacances, no utilitzis una xarxa pública. I si ho fas, que sempre sigui a través d’una VPN per poder oferir una capa extra de seguretat a la connexió.

Descarrega’t només apps de confiança

Durant el teu temps lliure, potser et vingui de gust descarregar-algun joc o alguna app per editar les teves fotos i vídeos de vacances. Si utilitzes el mateix dispositiu per oci que per accedir a correu o aplicacions corporatives, tingues molta cura. Les apps malicioses poden accedir a totes les dades del teu telèfon, incloses les dades de la teva empresa, i patir un ciberatac.

Oh, no! T’han robat el mòbil?

Estàs passejant per una preciosa avinguda i de sobte ho notes. No tens el mòbil a sobre! Si el teu dispositiu és d’empresa, avisa immediatament al teu responsable d’IT. És molt probable que els telèfons d’empresa els tingueu contractats amb un servei MDM. Amb aquest servei gestionat, es pot geolocalitzar el telèfon de forma remota i esborrar-ne les dades en cas que sigui il·localitzable.

I si durant aquests dies tinc alguna necessitat d’ IT?

Si et toca treballar a l’agost, pots trobar-te sol davant d’una urgència tecnològica. Tranquil, encara que sembli que no hi ha ningú més treballant al món, a Ramon Bergadà sempre hi ha un expert disponible per atendre’t. El nostre equip de tècnics i comercials segueix a peu del canó per poder assessorar-davant de qualsevol necessitat o projecte que tinguis durant aquest estiu.

I recorda … les vacances són per desconnectar! Així que carrega piles, viatja i coneix gent nova, submergeix-te en mil i una aventures i torna a l’oficina carregat d’idees i projectes per a la teva empresa.