DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

La propera actualització de Windows 11 permetrà escriure de viva veu lletrejant

Ja portem diversos anys en què hem vist una integració de suport veu-a-text tant en dispositius mòbils com en els sistemes operatius Windows i Mac. Tanmateix, aquests sistemes no tenien suport per a paraules estrangeres, sigles i similar.

La nova Build 22538 de Windows 11 està actualment al canal de desenvolupament, però ja ha demostrat una característica que permetrà escriure de viva veu de manera més completa.

Els usuaris dins del programa Windows Insiders ja poden provar aquesta característica i fa més senzilla l'entrada de sigles, números de telèfon, símbols de puntuació i elements que no són reconeguts correctament pel sistema de speech-to-text de Windows.
Per això han creat la possibilitat de llançar el teclat tàctil de Windows 11 de viva veu. En aquell moment cada tecla tindrà un marcador únic amb un número.

Podem dir "Mostra/oculta teclat" i per fer clic en una de les tecles, tan sols haurem de dir "Click (número)", sent el número que correspon al marcador de la cantonada superior esquerre de la tecla.

D'aquesta manera podrem introduir emojis o símbols de puntuació, correus electrònics o adreces sense problema de viva veu. És perfecte per quan tenim les mans ocupades i per a usuaris amb problemes de mobilitat.

Cal destacar que un cop està el teclat desplegat podrem fer servir només les ordres de veu de mostrar / ocultar teclat, fer clic en una tecla i encendre o apagar l'accés per veu o apagar el micròfon.

D'aquesta manera es completa l'experiència que ja oferia Microsoft amb Cortana i amb què podíem dictar textos amb cada vegada més precisió per part de Windows. No obstant això, hi ha cert tipus d'elements que se li ennueguen i és per això que aquest afegit és més que benvingut.