DESDE 1942 ESPECIALISTES EN LA MECANITZACIÓ D’OFICINES EN REUS I TARRAGONA

Windows 11 ja té data de llançament, però amb menys funcions

Serà el proper 5 d’octubre quan podrem descarregar i instal·lar Windows 11 en els nostres ordinadors. Aquest mateix dia, els ordinadors amb Windows 10 compatibles amb Windows 11 començaran a rebre l’opció d’actualitzar a Windows 11 gratis a través de Windows Update. També serà possible actualitzar manualment amb la Upgrade Tool o el Media Creation Tool, creant fins i tot una imatge ISO per a realitzar una instal·lació neta, la qual cosa serà obligatori si el nostre maquinari no té TPM o no compleix els requisits mínims que exigeix ​​la companyia.  

Començarà a arribar a Windows Update i en forma d’ISO

Ser dels primers a actualitzar sempre comporta els seus riscos quan es tracta d’una actualització bianual com les que llança Microsoft normalment per a Windows 10, i passar d’una versió de sistema operatiu a una altra comporta encara més riscos, ja que podem trobar-nos amb multitud de problemes de compatibilitat amb programes i drivers que no estiguin adaptats a el nou sistema. Per això, el més recomanable serà esperar abans d’instal·lar Windows 11 en els nostres ordinadors, i assegurar-nos que els programes que fem servir diàriament estiguin actualitzats per a ser compatibles. També podem instal·lar Windows 11 amb dual boot o en una altra unitat d’emmagatzematge per assegurar-nos que podem tornar a la versió anterior si hi ha qualsevol problema. El mateix Windows 11 ens deixarà marge per tornar a Windows 10 si ens fes falta.   Windows anirà llançant l’actualització a ordinadors compatibles i que tinguin la total certesa que no tindran problemes de compatibilitat. Tots els dispositius compatibles rebran l’actualització a través de Windows Update abans de mitjan 2022. Els usuaris podran comprovar si l’actualització està disponible a través de Windows Update de manera manual.    

Les apps Android a Windows 11 hauran d’esperar

En les últimes setmanes, Microsoft ha anat afegint algunes de les novetats promeses a Windows 11, com el nou disseny de Paint, millores en el tema fosc, i un llarg etcètera. No obstant això, una de les promeses, que era la compatibilitat nativa amb aplicacions d’Android, no havia fet acte de presència. Ara, ja sabem per què. I és que Windows 11 no va a integrar la compatibilitat nativa amb les apps d’Android en el llançament, i haurem d’esperar uns mesos més per poder gaudir d’aquesta novetat, havent d’esperar almenys fins 2022 amb tota seguretat.